3 Şubat 2015 Salı

ZAMANLA GEÇER


Size iyi bir haberim var, kötü olan her şey değişir. Size bir de kötü haberim var, iyi olan şeyler de değişir.

Yaşam aynı doğanın değişimi gibidir. Nasıl ki doğada kısa süreli (gece - gündüz) ve uzun süreli (mevsim) değişimler varsa insan ömründe de kışlar bahara, yazlar sonbahara bırakır zamanla yerini. Güzellikler yeni, kolay olmayan sınavlara müsaade ederken, gün döner ve zorluklar yerini bırakıverir kolay ve güzel günlere. Yükselen her şey düşer ve düşen her şey bir yolunu bulup yeniden yükselir. Sistemin düzeni budur. Sistemin işleyişini değiştiremeyiz fakat bu döngüyü sevgiyle kabul ederek baharları uzatmayı kışları ise daha kolay geçirmeyi başarabiliriz. Bu gerçeği bilmek bize zorlu zamanlarda teselli olurken, iyi günlerimizde de şükretmek için bir fırsat doğurur.

Dan Millman "Her döngünün süresi, bizim değil Yaradan'ın zamanlamasına göre ilerler" der. Yani sistemin bu döngüsünün ayın halleri gibi gün be gün değiştiğini bilsek de, astrologlar bizi yükselen enerjiler ve yaşam haritamız konusunda aydınlatsalar da (ki bu çok işimize yarar) yine de kimse hayatının dönüm noktalarını kontrol edemez çünkü bu ruh seçimimizle bağlantılıdır. Fakat bu dönüm noktalarını daha kolay geçirmek bize bağlıdır. Her zaman hatırlanmalıdır ki Yaradan sistemini asla bir ceza alanı üzerine kurmamıştır. 

İnsana bazen kış hiç bitmeyecekmiş gibi görünür fakat bahar mutlaka gelir. Yaşam mevsimlerinin zorlukları olduğu kadar dersleri, güzel hediyeleri de vardır. Bize düşen her şeyin geçeceğini bilerek hiç bir şeyi sahiplenmemek ve elimize geçen tüm güzelliklerin tadını çıkarmaktır. Başarınızın, sevmenin ve sevilmenin tadını çıkarın, sevişin. Yediğiniz yemeğin, kokladığınız çiçeğin farkına varın. Dinlediğiniz müziğin notalarıyla dans edin. Konuşurken insanların yüzüne bakın ve gülümseyin. Tüm bolluk ve bereketiniz için bol bol şükredin. En önemlisi sevginin, emeğin değerini bilin, takdir edin. Zor günler içinde bulunduğunuzda da bunun mutlaka bir sebebi olduğunu ve sizi bahara götüreceğini bilerek usul ve sakince "kolaylıkla geçiyor" deyin. Aşağıdaki hikâyeyi okuyup parmağınıza sihirli sözcüğün yazlı olduğu hayali yüzüğü takın ve hiç çıkarmayın.

      Çok büyük bir krallığın yöneticisi melankoli hastalığına tutulmuş. Danışmanlarını çağırıp şöyle emir vermiş: "Bana sihirli bir yüzük yapın. Yüzüğün içine kazıyacağınız yazı, her zaman her yerde doğru olsun. Bu yüzük, içimdeki bu acıyı yok etsin ve bana büyük bir bilgelik getirsin." Sihir konusunda usta olan danışmanlar, ejderhaları çağırabilecek ve birçok gücü verebilecek yüzükler yapabilmektedir fakat hiçbiri kralının arzusunu karşılayabilecek güçte değildir. Yüzük tamamlanıncaya kadar en usta mücevherciler ve kuyumcular  büyük emek sarf eder. Fakat kralın isteğini yerine getirecek, her yerde ve her zaman doğru olan yazıyı bulamazlar. En sonunda, mevsimlerdir hizmet etmiş olan bir uşak, onlara aradıkları cevabı verir. Böylece büyük bir seremoniyle kralın danışmanları ve artık onların onur konuğu olan uşak, krala içinde şu sihirli cümle yazılı olan bu muhteşem yüzüğü verirler: "Zamanla geçer."

Sevgi ve huzurla...


0 yorum:

Yorum Gönder