14 Mart 2015 Cumartesi

MUMLARIN RENKLERİNE GÖRE ANLAMLARI

         Mum yakmak çok eskilere dayanan ve sık kullanılan bir ritüel. Ayrıca hem renk, ateş ve duygu enerjilerini aynı anda yayıp amacı kuvvetlendirdiklerinden hem de ucuz ve kolay bulunduğundan ritüellerin vazgeçilmezlerinden.

Enerjiler bu yaşamın tek gerçeği ve dönüştürülebiliyor (bu bambaşka bir konu olduğu için burada bahsetmeyeceğim). İşte bu yüzden siz bir şeye ne anlam yüklerseniz o, yüklediğiniz anlamın enerjisine dönüşüyor. Daha basit bir anlatımla, siz inandıktan sonra kargalar da size uğur getiriyor. Mumlara da zaman içinde gerek renk enerjisi gerekse günlerin enerjisinden yola çıkılarak bazı anlamlar yüklenmiş. Böylece dileğinize göre o mumu kullandığınızda daha kuvvetli bir frekans yaymış oluyorsunuz. Tabii ki sevgi için ille pembe mum yakmanıza gerek yok. Fakat ben "Genel inanışları seviyorum daha ikna edici oluyor" diyenler için mumların anlamları ile ilgili küçük bir liste yaptım.

Mumların Renklerine Göre Anlamı:

Kırmızı: Enerji, güç, cinsellik.
Mavi: Yaratıcılık, iletişim, bilgelik, tedavi, korunma.
Mor: Ruhsal ve fiziksel güç, çekim gücü, kapasiteyi arttırmak, tutku, para.
Gümüş Rengi: Rüyalar, telepati, sezgi, kadınsal güç.
Pembe:  Sevgi, huzur, romantizm.
Altın Rengi: Bilgelik
Sarı: Zekâ ve rüyalar.
Yeşil:  Bereket, para, büyüme, kariyer, şifa.
Beyaz:  Arınma, ruhsallık, barış.
Turuncu: Çekim gücü, harekete geçme, kişisel güç.
Açık Mavi: Duyguların temizliği, korkulardan kurtulma, kötü enerjiye karşı korunma.


Size bir de mum ritüeli vereyim

Lütfen dileğiniz ne olursa olsun öncelikle bütünün ve sizin hayrınıza olmasını dileyerek başlayın. Bitirirken de mutlaka inancınıza göre şükredin.
Dileğinize uygun renkte mum alın. Mumu avuçlarınızın içine alın, derin nefes alıp vererek biraz gevşeyin. Dileğinizi sözlü olarak ifade ederken bir yandan da gözünüzde olmuş gibi canlandırın. Canlandırdıklarınızın enerjisel olarak muma geçtiğini düşünün (düşündüğünüz an geçecektir rahat olun).  Mumu yakın (mümkünse kibritle). Mumun üstteki ipi tamamen yanana kadar bekleyin. Beklerken yine dileğinizi olmuş gibi düşünün ve şükrederek mumu kendi halinde bitene kadar yanması için güvenli bir yere bırakın. Bitmeden sönerse tekrar yakmayın.


Sevgi ve huzurla...

1 yorum:

  1. bu mumlar sadece rituel için mi geçerli yoksa herhangi bir şekilde yaksak da faydası olur mu

    YanıtlaSil