5 Ağustos 2015 Çarşamba

HAYATIMIZDAKİ RİTİMLER 4

Artık ritimleri, periyotlarını, pozitif ve negatif devrelerde neler olduğunu biliyorsunuz. Biyoritimlerinizi takip etmek uzun vade de size birçok kazanç sağlar. Yapacağınız iş görüşmeleri, gireceğiniz sınavlar, yapılacak önemli konuşmalar, yeni girişimler ritimlerinizdeki pozitif günlerde yaptığınızda sonuç size fayda sağlayacaktır. Bir öğretmen pozitif ve negatif dönemine dikkat ederek öğrencilerine daha verimli olabilir. Okul çağınızdaki çocuklarda da zihinsel ve ruhsal ritimde negatif devredeyse yeni bir ders öğrenmesi ona işkence haline gelecektir (zaten büyük ihtimal bu dönemde öğrenmekte güçlük çekecektir). Bu durumda çocuğunuzun üzerine fazla gitmemek hem ilişkinizi zedelemez hem de çocuğunuzun öğrenemeye olan ilgisini köreltmez. Özellikle öğrenme güçlüğü çeken kişilerde bu dönemleri takip etmek kişiye inanılmaz kolaylık sağlayacaktır.

Biyoritminizi ilişkinizde bilmeniz ise birçok gereksiz tartışmayı ve yanlış anlaşılmayı önleyebilir. Eğer partnerinizin ritmini de biliyorsanız negatif devrelerde gereksiz alınganlıklar ve kırılmalarda ortadan kalkacaktır. Partnerinizle ritimleriniz uyumlu ise bu zaten bir avantajdır fakat aynı olmaması da bir dezavantaj olarak görülmemelidir. Her durumda olumlu bakmayı bilmemiz bize güzellik getireceğinden böyle ilişkilerde eşlerden biri negatifken, diğer pozitif olan gereksiz beklenti içine girmeyip anlayış göstererek yükselmesine ya da negatif dönemi daha rahat geçirmesine yardımcı olur. Böylece iki kişi için yaşam daha kolay ve anlaşılır yaşanabilir. Aklınızda bulunsun ilişkiyi bitiren en önemli şey yetersiz anlayıştır.

Eğer önemli durumlarda tarihleri belirlemek sizin elinizdeyse her zaman ilgili ritminizin pozitif devresine denk getirin. Eğer tarihleri belirlemek elinizde değilse kendinizi rahatlatarak, biraz daha özen ve çaba göstererek bu durumu pozitife döndürebilirsiniz.

Her kişinin ritim düzeni kendine hastır asla genelleme yapılamaz. Bu yüzden biyoritminizde size iyi gelen bir şey başka birine iyi gelmeyebilir. Kimseye bu konuda baskı yapmayın.

Son bir uyarı, ritimlerdeki negatif dönemler asla bir mazeret veya özür bahanesi değildir. O yüzden olumsuz bir şey yaptığınızda “ama ben şu ritmimin negatif devresindeydim, ondan böyle davrandım.” gibi bahanelerle yaptıklarınızın sorumluluğunu ritimlerin bu devresine atmayın. Sistemde iyi veya kötü yoktur. İyi veya kötü diye etiketleyen sadece sizin değerlendirme şeklinizdir. Sistemdeki tüm düzen insanların hayatlarını kolaylaştırmak için yaratılmıştır. Bu yasaların ve düzenlerin her iki yönünü bilerek her şekilde onları olumlu kullanmak özgür irademiz sayesinde elimizdedir.

Sevgi ve huzurla kalın.                      


0 yorum:

Yorum Gönder