7 Ocak 2015 Çarşamba

YENİ YILINIZ KUTLU, MUTLU, KUTLU OLSUN



Hadi bakalıııım göz açıp kapayana kadar koca bir yıl daha geçti. Dilerim bu ve bundan sonraki güzel yılların başlangıcı olan bir yıl olmuştur. Sınavlar verilmiş, geçmişten ders alınmış, gitmesi gerekenler gönderilmiş, yeni ve güzele yer açılmıştır. Bunlar henüz yapılmamışsa "hiçbir şey için geç değildir" diyerek  hemen yapılmaya başlanılması ivedilikle tavsiye edilir.

2015 için ilerleme senesi deniyor. Bir defter, kalem alın ve sakince yeni olumlu isteklerinizi yazın. Defterin bir bölümüne de yeni kararlar listesi yapın. Karar vermek size yeni bir bakış açısı kazandırarak hedeflerinize ulaşmanızı kolaylaştırır. Her ne yapıyorsanız küçük adımlardan başlayın. Küçük adımlar sizi yormaz ve hedefinize ulaşmanız için daha fazla enerjiyi size bırakır. İşte size kararlar listesi için birkaç örnek. 

1-  İşe affetmekle başlayın. Başta kendiniz olmak üzere geçmişte kiminle, ne problem yaşadıysanız affedin. Affetmek karşımızdakine "sen haklısın" demek değildir, unutmayın. Tüm negatif ağırlıklardan arının ki yeni ve güzele yer açılsın. 

2- Yarım işlerinizi tamamlayın. Askıda kalan ilişkiler, tamamlanmamış projeler, yarım kalmış sohbetler belki kitaplar, netleşmeyi bekleyen kararlar. Bitirmelisiniz ki yenisine yer açılsın. 

3- Kendinizi bulmayı keyifli bir oyun haline getirin. Yaşadığınız hiçbir zorluk sizin düşmanınız değil. Size sadece bir şey öğretmeye çalışıyorlar. Direnmeyi bırakıp en kolay yoldan öğrenmeyi seçin. Bu arada kendinizi keşfetmenin de tadını çıkarın. 

4-  Sohbet ederken sadece karşınızdaki kişiye odaklanın. Cep telefonlarını bir kenara bırakın. Televizyon açıksa kapatın. Ya elinizdeki işi bitirip öyle sohbet edin ya da elinizdeki işe sonra devam edin. Başka bir şeyle ilgilenirken "anlat ben bir yandan seni dinliyorum" demek, senden daha önemli şeylerim var mesajını verir. Hatırlayın bilinçaltı sözlere değil davranışlara bakar.

5- Özel hayatınızı başkalarının ağzına sakız yapmayın. Özeliniz konuştukça değersizleşir. Özellikle iyi veya kötü cinsel hayatınızı ulu orta dillendirmeyin. 

6- Bol su için ve meyve yemeyi alışkanlık edinin.
7- Yeni yerler keşfedin. Durumunuza göre bu yeni bir ülke de olabilir yeni bir lokanta da. Önemli olan keşfetmek.
8- Bir kumbara edinin. Para biriktirdiğinizi görmek kıtlık kaydınızı kırıp yerine bolluk ve bereket kaydını oluşturmanıza yardımcı olur. Parayı lütfen "kötü gün parası" değil "iyi gün parası" diyerek biriktirin. Biriken parayla kendinize bir gezi veya hediye alın ki olumlu bir kaydınız oluşsun. 

10- Manevi duygulara önem verin. Koşuştururken sevdiklerinizi unutmayın. 

 11- Bol bol şükredin. 

12- Gülümseyin. Gülümsemek size de karşınızdaki insana da iyi gelir. 

13- Evinizde huzurlu ve keyifli ortamlar oluşturmanın yollarını bulun. Evde mutlu olamayan elde mutlu olamaz, unutmayın.

14- Başkalarının hayatlarını kolaylaştırmaya çalışırken kendi hayatınızdan olmayın. Hayatınızın merkezinde kalın. 

 15- Göze girmek için yanlışlarına doğru demeyin. Olmadığınız biri gibi davranmayın.

Bu seneniz çoook güzel geçsin, Size mucizeler getirsin. 

Sevgi ve huzurla... 

0 yorum:

Yorum Gönder