12 Eylül 2014 Cuma

SİSTEM YASALARI / 3- SEÇİMLER YASASI 3


    İFADE SEÇİMİ

Kendimizi ister pozitif ifade etmeyi seçelim, ister negatif ifade etmeyi seçelim sonuçta  sistem yasalarından, İfade Seçimi Yasasını kullanmış oluruz.

Kendinizi ifade etmenin tek yolunun ya da büyük bir kısmının konuşarak olduğunu sanıyorsanız büyük yanılgı içindesiniz.  Gerçek şudur ki konuşarak kendimizi sadece %12’lik bir oranda ifade etmiş oluruz. İfade etmenin %80’ini beden dilimiz, %8’lik kısmını ise yazmak, çizmek, müzik ya da el sanatları oluşturur. (Oranlar benim gözlemim. Bilim adamları beden dilinin yüksek oranı konusunda hem fikir olsalar da diğer kısım için kendi aralarında ayrılabilirler.)

İfade enerjisi konuşmaktan faklı bir şeydir. İfade enerjisi aslında duygulardır. Seçimler Yasasının içerdiği ifade enerjisi bilgini, fikrini aktarmak değil duygularını aktarabilmektir. İfade edilmesi gereken duygu ilham, mutluluk, sevgi gibi pozitif ya da kızgınlık, üzüntü, nefret gibi negatif duygular da olabilir. Pozitif ifade de müzik yapma, şarkı söyleme, rol yapma ya da diğer sanatlarla kendini gösterip insanı yüceltirken, negatif ifade eleştirme, alay etme, küfür ya da sızlanma olarak kendini gösterir ve insanı çok aşağılara çeker. İfade Seçimi Yasası için bu fark etmez ama kişi için çok şey fark eder çünkü sistemdeki her şey gibi her ifade de bumerang gibi yine kişinin kendisine döner.

Yaratıcı enerjimizi tek başımıza açığa çıkarabilirken, ifade enerjisinin açığa çıkabilmesi için bizi dinleyecek, yazdığımızı okuyacak, gösterdiğimizi görebilecek bir ilişki içinde olmamız gerekir.

İfade enerjimizle başkalarını yüceltip / aşağıya çekebileceğimiz gibi kendi duygularımızı ifade edememek boğaz çakramızı blokajlamamıza sebep olur ve bu bize boğaz ağrısı, bademcik, baş ağrısı, ülser, troid ve boğaz sorunları olarak geri döner.

Duygularımız ister pozitif olsun ister negatif olsun bunu ifade etmenin her zaman bir yapıcı yolu vardır. Bu “öfkenizi bastırın, üzüntünüzü gizleyin” demek değildir. Aksine ifade enerjisi salıverilmezse bundan çok daha kötü sonuçlar doğurabilir. Dikkat edilmesi gereken şey ifade yolu seçiminiz ne olursa olsun bunu pozitif bir şekilde salıvermenizdir.  Duygunuz ne kadar negatif olursa olsun bunu ifade etmenin her zaman pozitif bir yolu mevcuttur. Öncelikle gerçek duygunuzla yüzleşmeniz ve netleşmeniz gerekir. Bir arkadaşınıza çok öfkelenmiş olabilirsiniz onu arayıp kötü sözler söylemek negatif bir aktarım, onu sakince arayıp “ben bu davranışından dolayı kırıldım” ya da “sen böyle yaptın ve ben bunu böyle anladım bundan dolayı da sana çok kızdım” demek pozitif bir aktarım olur. Bu seçebileceğiniz birçok yoldan sadece birisi.

Seçimler Yasası, ifade ile uygulandığında yani kendinizi doğru ve pozitif ifade etmeyi seçtiğinizde size uzun vadede güzel ve sağlam ilişkiler olarak geri döner.

Sevgi ve huzurla...


0 yorum:

Yorum Gönder